bästaoddsbonusar logo

Därför är betting svårare än vad du tror

Att betta är ingen ny företeelse. Redan för tusentals år sedan finns flertalet bevis på att människor började slå vad. Oerhört om du är nybörjare eller proffs kan en sak konstateras. Det är inte "lätt" att vinna pengar genom vad.  I den här artikeln kommer vi ge dig anledningarna till varför betting är svårare än vad du kan tro. 

Därför är betting svårare än vad du tror

Bra på sport är inte lika med bra på betting

Låt mig börja med att nämna ett lite personligt exempel. Min kompis som vi kan kalla "Anton" har sedan barnsben suttit på en enorm kunskapsdatabas om fotbollspelare. Fråga honom om valfri startuppställning bland alla Allsvenska lag så kommer han med största sannolikhet pricka in 95% av spelare om inte mer. Internt kallar vi honom för "the betting Rainman". Jag skulle gissa på få svenskar har hans gedigna kunskap om fotboll. Kanske Erik Niva om någon.

Men här är den bistra sanningen. Att betta framgångsrik på sport är inte samma sak som att ha kunskaper om den. Annars hade vår kära Anton sedan länge inte kört runt i sin skrotiga SAAB från 98. Att omsätta teoretiska kunskaper i praktiken är långt ifrån en självklarhet”. Något som stödjer detta resonemang är att oddssättare oftast är mer mattematik/statistik-nörder än sportfantaster.

Man kan till och med gå så långt och påstå att det är en nackdel att ha stora kunskaper om sporten man spelar på. Förutfattade meningar kan förvränga ens bedömningar och beslutsfattande. Men när kunskaper används på rätt sätt kan de givetvis vara till nytta. Betting är till sin natur en konstant tävling om att förutspå framtiden med högst träffsäkerhet. Dina motständare är inte bara bettingbolagen utan även andra spelare.

Rent krasst är det alla bettingsidor som sitter med flest ess i kortleken. Förutom mer resurser och information har dom till skillnad från gemene man mer pengar som dom kan förlora.

Hur kan du bli bättre på att betta

Fokusera på spelprocessen. Det är nyckeln till att bli bättre på att betta på nätet. För att uppnå en mer långsiktig framgång som du faktiskt kan försörja dig på krävs förutom förberedelser även förmågan att konsekvent identifiera och ta tillvara på positiva väntevärden. Detta genom att förstå vikten av urvalsstorlek vid resultatanalys.

Klassikt nybörjarfel är att man falla offer för de små talens lag ((antagandet att resultat från ett litet urval kommer att upprepas i större urval) och att inte förstå varför förluster plötsligt uppstår oftare än tidigare. Mer än så handlar det om en djupare förståelse. Allt ifrån hur stor slumpen kan påverka på dina bets till att bli en expert på att hitta en så kallad "edge". Att betta på nätet bland alla spelsidorna handlar i grund och botten om att aldrig nöja sig och ständigt utvecklas.

Något annat vi kan tipsa om är bonustrading. Lär dig omsätta och få vinst från bonusar genom enligt vår mening Sveriges mest intressanta guide om bonustrading.

5 tips på att betta på nätet framgångsrikt

Med en spelstrategi som funkar ångsiktigt så har du blivit bättra på att betta på nätet. För att kunna dra fördel av din skicklighet måste du lägga ner tid (så att du kan spela i precis rätt ögonblick) och pengar (så att du kan hantera de oundvikliga förlusterna). Vi kommer nu avsluta artikeln med att ge dig fem konkreta råd kring hur du kan betta på nätet mer framgångsrikt.

  1. Ha tålamod. Även dom bästa spelarna sägs förlora upp till 40% av sina bets.
  2. Spela inte med mer än du har råd med.
  3. Använd Spelpaus ifall du inte kan kontrella ditt spelande på en sund nivå.
  4. Ta hjälp av alla bästa oddsbonusar som erbjuds på den här sidan.
  5. Ha tålamod och ge aldrig upp när du bettar på nätet ifall du vill göra det framgångsrikt.
bästaoddsbonusar logo
 Adnet Media LTD © 2022